Annonce:

Annonce:

Danskerne er forsigtige: Tør ikke booke sommerferie under sydens sol

Charterarrangør melder om forsigtighed hos kunder, som venter på nye meldinger fra Udenrigsministeriet.

Der bliver booket sommerferierejser hos charterarrangørerne, men slet ikke i samme omfang som før Corona-pandemien. Sådan lyder meldingen fra en af de store udbydere, TUI.

Ifølge charterarrangørens danske pressetalskvinde, Kiki Wiese kommer der først for alvor gang i salget af rejser, når Udenrigsministeriet oplyser, hvornår og hvordan rejsevejledningerne bliver lempet. ”Det hele står og falder med Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Hvis Udenrigsministeriet i løbet af næste uge siger, at såfremt alt fortsætter, som det gør nu, så åbner vi op 15. maj, og såfremt store sommerdestinationer som Grækenland og Spanien siger, at de vil tage imod nordiske rejsende med en negativ pcr-test, eller som er vaccinerede, så vil det sætte skub i noget,” vurderer Kiki Wiese i Berlingske Tidende.

Troen på at danskerne vil begynde at booke udenlandske sommerferierejser i stor stil, når rejsevejledningerne lempes, bygger formentlig på erfaringer fra bl.a. Tyskland, skriver Berlingske.

Her tillod man midt i marts rejser til Mallorca, fordi smittetallet på den spanske ferieø var faldet til et godt stykke under 50 tilfælde per 100.000 indbyggere, som er den tyske grænse. Dette fik tyskere til at bestille rejser til Mallorca i stor stil. Selvom regeringen efterfølgende opfordrede de rejseglade tyskere til at blive hjemme, rejste flere tusinde tyskere alligevel til Mallorca i påsken.

Mallorca har i øjeblikket et smittetal på godt 28 per 100.000 indbyggere og angiveligt god kontrol med pandemien.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.