Annonce:

Annonce:

Corona-dyk: Chartersalg faldt med 81% i 2020

Rejserestriktioner førte til rædselsår viser opgørelse fra charterarrangører.

Antallet af solgte charterrejser faldt med over 80 procent sidste år, der var præget af coronavirus og rejserestriktioner. Det bekræfter tal fra brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark RiD.

I alt blev der, ifølge foreningen, solgt 205.863 rejser sidste år. Det er 868.028 færre end i 2019.

Formand i Rid, Jan Vendelbo, som også er direktør for Spies Rejser i Danmark, erkender at 2020 blev ”et forfærdeligt år” for charterselskaberne.

”Vi har som branche solgt knap 20 procent sammenlignet med 2019. Flere af vores medlemmer, som arrangerer rejser til lande uden for EU, har siden nedlukningen i marts ikke gennemført én eneste rejse,” konstaterer Vendelbo i en pressemeddelelse.

Til gengæld spores en forsigtig optimisme hos RiD-formanden, når det gælder salget i år. Her er der nemlig, efter Sundhedsstyrelsens melding om at den danske befolkning er færdigvaccineret den 27. juni, sket en voldsom stigning i interessen for at køb charterrejser i Danmark.

”Vi oplever en stor, opsparet rejselyst hos danskerne. Nu skal vi bare have myndighederne til at erstatte fraråden og restriktioner med test og vaccinationer,” siger Jan Vendelbo.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.