Annonce:

Annonce:

Charterbosser: Regering fjerner vores eksistensgrundlag

”Jeg kan simpelthen ikke forstå det” lyder det fra direktør i konkurstruede Bravo Tours.

Denne uges opdaterede rejsevejledninger, der med få undtagelser gør hele verden ”orange” som i foråret, bliver modtaget med desperation og mismod i den danske charterbranche, hvor man havde håbet på indførelsen af regionale rejsevejledninger til f.eks. Spanien.

Hos Bravo Tours siger adm. Direktør Peder Hornshøj, at ”der er meget uld i mund fra Udenrigsministerens side. Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor man ikke indfører regionale opdelinger i Spanien, ligesom man har kunnet gøre det i Sverige og Tyskland”.

Bravo Tours er for øjeblikket under rekonstruktionsbehandling ved Skifteretten i Herning, og kilder i branchen vurderer, at bureauets eventuelle overlevelse er nært knyttet til fremtidsudsigterne den kommende vinter.

Også hos Spies Rejser er man hårdt ramt af Covid 19-krisen, og kommunikationschef Lisbeth Nedergaard siger til Berlingske, at hun er ”rigtig ærgerlig” over de skærpede rejserestriktioner. ”Man har fjernet vores eksistensgrundlag. Populært sagt forstår jeg ikke, hvorfor det er mere farligt at stå i en bar i Barcelona end i Brabrand” lyder hendes vurdering.

Indfasningen af regionale rejsevejledninger har dog stadig lange udsigter, lyder det fra Udenrigsminister Jeppe Kofoed. I går forklarede ministeren, at der fortsat mangler tilstrækkeligt pålidelige data til, at de regionale rejsevejledninger kan blive virkelighed: ” Det er vigtigt at have data på regional basis. Det er noget, Danmark har arbejdet for, at der bliver indmeldt for landene og regionerne for resten af Europa. Det er det, der skal til for, at man på regionalt niveau kan få nogle pålidelige tal, og der er vi ikke endnu” sagde ministeren på et pressemøde.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.