Annonce:

Annonce:

Direktør i DRF, Lars Thykier

Brancheforening: Det skal gå tjept med nyt Coronapas

DRF glæder sig over udvikling af nyt Coronapas. Men det skal gå hurtigt, betoner brancheforeningen.

Danmarks Rejsebureauforening DRF, vurderer, at indførelsen af et nyt Coronapas vil kunne igangsætte øget rejseaktivitet for både ferie- og erhvervsrejser. Men samtidig siger DRF-direktør Lars Thykier, at tidshorisonten på op til fire måneder er for lang.

”Jeg er virkelig glad for finansministerens melding om coronapas. Det er et stort skridt på vejen til at få åbnet for rejser og ikke mindst branchen igen. Tidshorisonten på 3-4 måneder er dog for lang, og jeg mener, at vi skal arbejde på at få rammerne og det praktiske på plads så hurtigt som muligt. Ja, det kan faktisk ikke gå hurtigt nok, for det haster at få ikke bare rejsebranchen, men også gerne resten af oplevelsesøkonomien så som hoteller, musiklivet, museer, cafeer, restauranter med flere på benene igen”, siger han i en pressemeddelelse.

DRF mener, at et nyt coronapas skal være klar senest 1. maj. Desuden understreger organisationen vigtigheden af, at passet kommer til at fungere internationalt, gerne udviklet i samarbejde med verdenssundhedsorganisationen WHO og de øvrige EU-lande.

”Det er vigtigt for alle brancher, der er ramt af pandemien, at hele EU bliver enige om, at acceptere hinandens coronapas-dokumenter. Det nytter ikke, at vi skal til at lave én aftale med f.eks. Grækenland, en anden med Spanien og en tredje med Tyskland. Jeg ser gerne, at hele EU kommer med i første hug og hurtigt derefter hele verden”, siger Lars Thykier.

Han fortsætter: ”Jeg er helt med på, at der også i en rum tid endnu vil være lande ude i verden, som det coronamæssigt ikke er forsvarligt at besøge nu og her og måske heller ikke om et halvt år. Men omvendt er der også mange lande, som vi formentlig kan rejse sikkert til om ganske få måneder, også uden for EU. Derfor er det vigtigt, at EU og WHO kommer på banen sammen, for den ideelle situation er, at coronapasset fra begyndelsen er internationalt”.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.