Turismetab i Danmark koster 38 mia.

En opgørelse fra Danske Bank viser, at danske hoteller, restauranter, sommerhusudlejere mv. kommer til at mangle 38,2 mia. kr. i mistede indtægter fra udenlandske turister i år.

Opgørelsen, der er lavet for Jyllands-Posten, viser samtidig, at Danmark generelt har overskud på turisme-balancen, på den måde at udenlandske turister i Danmark normalt bruger flere penge, end danske turister bruger i udlandet. Sidste år bragte udenlandske turister således godt 38 mia. ind i Danmark, mens danske turister i udlandet brugte godt 26 mia. kr. udenfor Danmarks grænser.

I år bliver der dog, efter al sandsynlighed, tale om et kæmpe tab i form af tabt omsætning, der rammer den danske turismeindustri. Cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, siger til Jyllands-Posten, at ”turisme er en vigtig del af dansk økonomi, og det er en meget stor del af den samlede efterspørgsel, der forsvinder, hvis der ikke kommer udlændinge til Danmark i sommerhalvåret. Det bliver et kæmpe slag mod økonomien, ingen tvivl om det”.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA