Annonce:

Annonce:

Turismen i Danmark stiger

Nye tal fra VisitDenmark viser, at økonomien i dansk turisme steg til 128 mia. kr. i 2017. Det skyldes blandt andet flere turister.

Flere turismeovernatninger og større forbrug hos turisterne i Danmark har givet en positiv udvikling i dansk turisme. Det viser nye tal fra VisitDenmark.

Ifølge en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet var antallet af turismeovernatninger rekordhøjt for fjerde år i træk i 2017.

Turismeomsætningen steg til 128. mia. kr. i 2017. Det er særligt de nye målinger af overnatningerne gennem deleøkonomiske platforme, som er med til at udbygge udviklingen. Ifølge Erhvervsministeriet udgør de omkring 5 mia. kr. af den samlede omsætning.

– En stigning i turismeomsætningen på næsten 30 milliarder kroner fra 2014-2017 er et stort bidrag til den danske samfundsøkonomi. En væsentlig årsag er, at den enkelte udenlandske turist bruger 58 procent flere penge i døgnet i 2017 end i 2014, siger administrerende direktør i VisitDenmark, Jan Olsen.

Kyst- og naturturismen var det største forretningsområde i 2017 med 48 procent af det samlede turismeforbrug. Erhvervs- og mødeturismen bidrog samlet med 26 procent.
Erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, arbejder på, at udviklingen vil fortsætte de næste år:

– Som minister vil jeg forsat have fokus på at udvikle dansk turisme og sikre gode rammevilkår for turismeerhvervet, siger Rasmus Jarlov.

Målet for dansk turisme er, at turismeomsætningen skal stige til 140 mia. kr. i 2025.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.