Annonce:

Annonce:

Frankrig er stadig verdens mest besøgte land.

Verdens turistvækst faldt i 2019

En ny rapport fra Verdens Turistorganisation (UNWTO) viser, at væksten i verdens turisme for 2019 var på det laveste siden 2016. Det skyldes blandt andet konkursen fra rejsegiganten Thomas Cook. Turistorganisationen forventer, at turismen for 2020 vil komme til at ligne tallet for sidste år.

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook.

– Den nedsatte vækst er knyttet til resultaterne i verdensøkonomien med en økonomisk vækst på omkring 3 procent, sagde UNWTO’s marketingdirektør, Sandra Carvao, på en pressekonference.

1,5 milliarder turister
Samtidig understregede hun, at der i både 2017 og 2018 var en ekstraordinær høj vækst inden for international turisme. Det, der blev set i 2019, var således en justering tilbage til den historiske vækstrate.

Statistikken er baseret på registrering af internationale turistankomster. Sidste år blev der registreret 1,5 milliarder internationale turistankomster, og i 2018 var tallet 1,4 milliarder.

Frankrig i toppen
De endelige tal er endnu ikke tilgængelige, men UNWTO regner med, at Frankrig, Spanien og USA også var de tre mest besøgte lande i verden sidste år ligesom året før. I 2018 var Frankrig verdens bedst besøgte land med 89 millioner ankomster. 

– Vi forventer ikke nogen ændringer der, sagde Carvao mandag.

Prognosen for det indeværende år viser et billede af en global vækst i turismen på mellem 3 og 4 procent. Man forventer at sports- og kulturarrangementer, som de olympiske lege i Japans hovedstad, Tokyo, vil komme til at bidrage til årets turisme.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.