Udenlandske turister søger mod Kystdanmark

11 mio. udenlandske overnatninger i juli og august gjorde højsæsonen 2019 den hidtil bedste. Ifølge VisitDenmark skyldes den store vækst blandt andet stor spredning af turister i yderområderne.

I år var der 360.000 flere udenlandske overnatninger i højsæsonen juli-august end i 2018, svarende til en stigning på 3,4 pct. Ifølge turistorganisationen VisitDenmark står de udenlandske overnatninger i Kystdanmark for 90 pct. af væksten.

I perioden 2014-2018 er antallet af udenlandske overnatninger herhjemme steget med i alt 4,4 mio., og hele 62 pct. af denne stigning er sket i skuldersæsonen mellem april og juli.

Juli-august er dog fortsat den absolut mest populære periode at holde ferie i Danmark. Og her er det for VisitDenmark væsentligt, at væksten ikke længere er koncentreret om få populære destinationer. Flere og flere destinationer noterer pæn fremgang.

– Det har været en flot sommer, hvor vi har set en større geografisk spredning i væksten. De mest populære destinationer har i år kunnet melde udsolgt over sommeren, og det har betydet, at turisterne er begyndt at trække ud på mindre kendte destinationer. Det giver større spredning i turisterne, og det er glædeligt, at flere destinationer nu oplever stigende efterspørgsel, og at der kommer turister til hele Kystdanmark, siger adm. direktør Jan Olsen fra VisitDenmark.

Dansk turisme har sat kurs mod endnu et rekordår, men meldingerne fra feriehusudlejerne tyder på, at der er risiko for opbremsning i væksten næste år, skriver VisitDenmark.

Kommentarer är stängda.