Turistorganisationer vil give nemmere adgang til offentlig transport

Turistorganisationer på Sjælland har lanceret en ny hjemmeside, der skal gøre det nemmere for turister at opleve Sjælland med offentlig transport.

Publictransport.dk er en ny hjemmeside, som er lanceret af Din Offentlige Transport (DOT) sammen med Wonderful Copenhagen, Visit Nordsjælland og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Camilla Struckmann, der er bestyrelsesformand for DOT, glæder sig over det nye samarbejde:

– Vi er i DOT glade for samarbejdet med turistorganisationerne. Begge parter har bidraget med dét, vi er bedst til: Turistorganisationerne med oplevelser og DOT med kollektiv transport, siger hun.

Den nye hjemmeside skal gøre det nemmere for turister at rejse rundt på Sjælland med bus, tog og metro. Hjemmesiden giver blandt andet information om transportsystemerne på Sjælland og stifinder på store steder som Københavns Lufthavn og Hovedbanegården. Derudover viser den turistattraktioner på Sjælland.

– Nem adgang til bus, tog og metro kombineret med god inspiration til at komme rundt på Sjælland bidrager til at give turisterne et bedre ophold. Og tilfredse turister er mere tilbøjelige til at forlænge deres ophold og vende retur en anden gang, siger direktør Annette Sørensen fra Visit Nordsjælland.

Det lokale erhvervsliv kommer også til at få glæde af den nye hjemmeside. Ifølge Jens Hausted kommer den til at trække flere turister uden for Storkøbenhavn:

– Turismen er i vækst både globalt og i Danmark, og det er vigtigt, at vi lykkes med at gøre det nemt for turisterne at besøge de mange attraktioner og spændende steder – også med kollektiv transport. Sammenhængskraften mellem land og storby styrkes, og det lokale erhvervsliv vil få flere besøgende gæster, siger Jens Hausted fra Dansk Kyst- og Naturturisme.

Kommentarer är stängda.