Turistboom giver mangel på hoteller i Stockholm

På trods af en historisk udvidelse af hotelværelser har Stockholm ikke nok senge til sine gæster. “Antallet af værelser kommer ikke til at passe med den forventede stigning af gæster,” siger Tora Holm fra Invest Stockholm til Dagens industri.

I de næste fem år planlægger Stockholm omkring 4.900 flere hotelværelser. Derudover er der mulighed for, at der vil blive tilføjet op til 1.600 flere værelser gennem planlagte projekter, der i dag betragtes som usikre.

Men man forventer stadig, at der kommer til at være mangel på hotelværelser i fremtiden. Mindst 1.000 værelser er efterspurgt, ifølge en hotelrapport, som Invest Stockholm har lavet:

– Hovedårsagen er, at efterspørgslen forventes at vokse mere end udbuddet. Hvis man tæller antallet af værelser, vil de ikke være tilstrækkelige, hvis man ser på den forventede stigning, siger Tora Holm, forretningsudvikler hos Invest Stockholm.

Ifølge rapporten er det hovedsageligt turister fra Indien, Kina og USA, som forventes at stige. Det skyldes blandt andet den voksende middelklasse i Asien. Også de stigende antal nye flyruter til Stockholm øger antallet af internationale turister i den svenske hovedstad.

Historisk set er Stockholm vokset med 700 nye hotelværelser om året. Men 2017 stod ud fra de tidligere år, da byen fik over 1.800 værelser, som svarer til en stigning på 7,6 procent i forhold til året før.

– Efterspørgslen i Stockholm er steget enormt, og det er meget positivt. Vi har haft en stor kapacitetsudvidelse, og det har lagt pres på priser og lønsomhed, siger Thomas Jakobsson fra fagforeningen Visita til Dagen Industri.

Kommentarer är stängda.