Overnatningsrekord for dansk turisme

Antallet af overnatninger i Danmark i 2019 blev højere end nogensinde før med 56 millioner overnatninger.

Danmark havde 2,2 millioner flere overnattende gæster i 2019 i forhold til 2018. Det giver et samlet overnatningstal på 56 millioner, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Det er særligt tyskerne, der har haft stor interesse for Danmark. De er særligt glade for de danske sommerhuse, hvor vores naboer udgør knap 21 millioner overnatninger i 2019.

– Tyskerne har igen genopfundet Danmark, og det er en stor del af forklaringen på den fremgang, vi har set sidste år, siger Jan Olsen, der er direktør for turismeorganisationen Visit Denmark.

Til gengæld har lidt færre svenskere besøgt Danmark, mens det har været status quo for norske besøgende. Ifølge Jan Olsen skyldes det, at både den svenske og norske krone er blevet svækket.

Til trods for at antallet at hotelværelser er vokset i Danmark er det ifølge Ritzau stadig sommerhus, der er den mest udbredte ferieform.

VisitDenmark forventer, at fremgangen fortsætter med endnu et rekordår i 2020.

– Det vil formentlig være vækst igen, som især kommer fra Tyskland. Men generelt ser vi – bortset fra Kina – ikke de store udfordringer på de markeder, vi arbejder på, siger Jan Olsen.

Tallene dækker overnatninger i sommerhuse, hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne.

Kommentarer är stängda.