Annonce:

Annonce:

Nye restriktioner koster 1,3 mio. overnatninger frem til nytår

”Det er en katastrofe for feriehusbranchen” vurderer brancheforening.

Regeringens de facto lukning af de danske grænser for udenlandske turister pløjer endnu en pæl gennem den danske turistindustris chancer for at komme helskindet gennem følgerne af Covid 19 pandemien, og med gårsdagens stramninger vil yderligere 1,3 mio. overnatninger i danske sommerhuse blive tabt. Sådan vurderer direktør i Feriehusudlejernes Brancheorganisation, Carlos Villaro Lassen.

”Det er vel at mærke fra folk, der allerede har booket deres hus. Så vi står over for en situation, der på mange måder ligner den, vi så i marts” siger han til Berlingske, og tilføjer: Det er hele 2021, der er i risiko for at blive smadret, for det er nu, at mange tyskere booker sommerhus til både vinterferien, påskeferien og sommerferien. Og når der kommer en grænselukning, bliver det meget svært”.

Også brancheorganisationen HORESTA vurderer, at skærpelsen af de danske restriktioner vil ramme hårdt. Politisk direktør i organisationen, Kirsten Munch Andersen, påpeger at allerede de hidtidige restriktioner ”er smurt for bredt ud” og burde være mere målrettede. Hun peger på, at det hos hoteller og restauranter er virksomhedsejere, der er direkte ansvarlige for, at der bliver holdt afstand og sprittet hænder af.

”Hvis man er utryg ved det, kan myndighederne øge kontrollen, men man skal lade være med at lukke forretninger ned, som rent faktisk har styr på sikkerhed og følger de retningslinjer, som sundhedsmyndighederne har udstukket. Hvis der så skulle være nogen enkelte, der ikke overholder retningslinjerne, må løsningen være at gribe hårdere og målrettet ind over for dem,” siger Kirsten Munch Andersen.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.