Annonce:

Annonce:

Nu lempes restriktioner til gavn for turismen

Om mindre end en uge fjernes en række restriktioner, som har besværliggjort indtjeningen i turisterhvervene.

Det er en af de helt store udfordringer for de danske turisterhverv, som forsvinder på lørdag, når en række restriktioner fjernes. Det gælder først og fremmest kravet om, at indrejsende turister fra EU og Schengen-lande skal testes og gå i isolation ved ankomst. Udenrigsministeriets risikovurderinger for området skifter nemlig på lørdag til ”grøn” eller ”gul”, hvor størstedelen af Europa hidtil har været ”orange”.

Trods de omfattelse lempelser er der dog ikke umiddelbar udsigt til et jublende erhverv. Til Berlingske fortæller Brøchner Hotels’ direktør, Kirsten Brøchner, således at sommeren i år faktisk står til at blive endnu ”grummere” end sidste år for de københavnske hoteller. Hun mener at lempelserne af de nugældende restriktioner kommer meget sent, og det har påvirket antallet af forudbestillinger dramatisk i negativ retning.

Samtidig gælder lempelserne ikke turister fra eksempelvis USA, Kina og Japan, som traditionelt leverer omkring 20% af alle udenlandske sommerturister til Danmark.

De lempede indrejserestriktioner er en del af den aftale, som EUs medlemslande tidligere har indgået omkring fælles rejserestriktioner og et fælles EU-coronapas.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.