Annonce:

Annonce:

Kun få svenskere til Danmark efter grænseåbning

Øresundsbroen har kun registreret ”marginal trafikvækst”.

Selvom den delvise åbning af grænsen mellem Sverige og Danmark affødte heftige diskussioner, og betydelig forvirring om reglerne for, hvilke svenskere der måtte krydse grænsen og på hvilke betingelser, har grænseåbningen kun haft lille betydning, lader det til.

Avisen Sydsvenskan beretter således, at man hos Øresundsbroen kun har registreret en ganske lille vækst i trafikken fra Sverige til Danmark. ”Vi har set en stigning i svensk trafik siden grænseåbningen, men den er vældigt marginal” fortæller salgschef i broselskabet, Fredrik Jenfjord, til avisen. Han vurderer, at en del af årsagen skal findes i, at det svenske udenrigsministerium, trods de lempede regler, stadig fraråder rejser fra Sverige til de nordiske naboland, inklusiv Danmark.

Den delvise grænseåbning mellem Sverige og Danmark blev indført i slutningen af juni måned, og gælder, indtil videre, kun de sydlige amter, Skåne, Blekinge og Kronoberg, begge veje. Trafikken over Øresundsbroen er for øjeblikket omkring 45% af niveauet fra sommeren 2019.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.