Annonce:

Annonce:

Københavns Turistinformation bliver grøn

Copenhagen Visitor Service er som den første turistinformation i Danmark blevet certificeret som Green Tourism Organization.

Green Tourism Organization er en ordning for organisationer inden for turisme, der har et særligt fokus på bæredygtighed. Københavns Turistinformation har netop fået certificeringen, som gives af HORESTA og Friluftsrådet.

”Lige fra jeg trådte ind ad døren i Københavns Turistinformation, kunne jeg mærke medarbejdernes og ledelsens engagement og fokus på bæredygtighed. De havde allerede iværksat mange gode miljøtiltag – både i forhold til deres egen drift, forslag til oplevelser for turister i København og i forbindelse med deres aktiviteter ude i byen,” fortæller Mikal Holt Jensen, som er sekretariatsleder for Green Tourism Organization i HORESTA, i en pressemeddelelse. Han tilføjer:

”Copenhagen Visitor Service har hurtigt fanget den grønne tråd i forhold til at leve op til Green Tourism Organizations krav, og er derfor et oplagt medlem af den grønne bevægelse inden for turisme.”

Den politiske chef for Københavns Turistinformation, kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde, glæder sig over den grønne certificering, og siger: ”Min ambition er, at den bæredygtige turisme skal blomstre i København. Københavns Kommune skal gå foran og arbejde endnu mere målrettet med bæredygtighed. Vi skal genrejse turismen efter Corona, men det skal ske på en bæredygtig måde af hensyn til klimaet og borgerne i byen.”

Certificeringen som bæredygtig turistinformation er opnået gennem bl.a. information til turister om, hvordan de kan gøre deres ophold bæredygtigt ved en miljøbevidst og hensynsfuld adfærd under opholdet. Eksempelvis ved brugen af offentlig transport, indkøb af lokale råvarer og instruktion i brugen af det danske pantsystem for flasker og dåser.

Københavns Turistinformation har siden 2015 været underlagt Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns kommune. Kontoret på Vesterbrogade i København besøges årligt af mere end 400.000 gæster.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.