Incoming-bureauer på vej mod afgrunden

Udsigt til nærmest kollektiv branche-konkurs, hvis der ikke kommer målrettede hjælpepakker, vurderer talsmand for incoming-bureauerne

De danske incoming-bureauer er, på linje med den øvrige rejsebranche, hårdt ramt af grænselukninger og rejserestriktioner. Men i modsætning til de almindelige rejsebureauer er der ikke lavet nogen offentlige hjælpepakker til incoming-bureauerne, som derfor står helt uden indtægter.

Det får nu Jens Ehlers, direktør i incoming-bureauet DMC Nordic, til at anråbe regeringen med en advarsel: Enten får incoming-bureauerne en hjælpepakke på linje med andre rejsebureauer, eller også går branchen nærmest kollektivt konkurs.

Til dagbladet Børsen siger Ehlers: ” Det er alt sammen dødt. Der sker intet, og der kommer ikke til at ske noget før næste år. Hvis vi ikke får nogen direkte hjælpepakker, så drejer vi nøglen om. Det er totalt umuligt for mig at komme igennem, som det ser ud nu”.

Den danske incoming-branche omsatte sidste år over tre mia. kr., og historisk har det typisk været solide bureauer med pæne overskud, der tegnede branchen. Men efter den globale nedlukning og indførelse af rejserestriktioner er al incoming, fra leisuregrupper til store kongresser, blevet enten udskudt eller helt aflyst.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA