Annonce:

Annonce:

HORESTA: Grænseåbninger er ikke en skrivebordsøvelse

Der skal følges op med bl.a. initiativer, der skaffer turisterne tilbage til Danmark, mener organisationen.

Efter at der i denne uge er lempet yderligere på rejserestriktionerne, så EU-borgere og indbyggere i Schengen-lande igen kan rejse til Danmark uden krav om selvisolation, hvis de kan fremvise et Covid 19 pas, kalder brancheorganisationen HORESTA på konkrete initiativer, der skal hjælpe turisterne med at finde tilbage til Danmark som ferieland i år.

Ifølge politisk direktør i HORESTA, Kirsten Munch, er lempelsen af indrejserestriktionerne ”forhåbentligt startskuddet til mere normale tilstande for de turisme- og oplevelsesvirksomheder, der tidligere har levet af de mange udenlandske besøgende” i Danmark. ”Men gæsterne kommer ikke af sig selv. Nu skal vi for alvor have kommunikeret, at Danmark byder turisterne velkommen, for det har langt fra været signalet udadtil det seneste halvandet år” siger Munch i en pressemeddelelse.

Konkret ønsker HORESTA, at alle rejsende fra Norden og Nordtyskland frit skal kunne rejse ind i Danmark uden at skulle vise coronapas. ”Lige nu ser sommeren ud til at blive værre end sidste år for mange virksomheder, og timeglasset er ved at løbe ud, hvis den situation skal ændres. Vi står til at miste milliarder af kroner i omsætning på udenlandske turister i år, og med simple greb kan vi mindske tabet. Sverige har etableret fri indrejse fra alle fra Norden, og vi mener, at den model skal kopieres” siger den politiske direktør.

Hun efterlyser desuden, at Danmark skal tilbyde gratis test ved indrejse for at undgå, at krav om test bliver en barriere for turister fra lande, hvor det kan koste flere hundrede kroner for en enkelt person at blive testet.

Også krydstogtsturismen skal, hvis det står til HORESTA, have aktiv hjælp fra staten. Her er et covid 19 pas nemlig ikke tilstrækkeligt, hvis krydstogtsgæsterne vil i land på dansk område.

”Det kan ikke passe, at vi diskriminerer turisterne på, hvilken transportform de har valgt til at krydse grænsen. Danmark har udviklet sig til en stærk krydstogtsdestination over de sidste mange år, og den position risikerer at smuldre på grund meningsløse regler, mens skibene lægger til i vores nabolande. Det skal vi hurtigst muligt have lavet om på, for coronapasset er lige så valid for passagerer til søs, som hos dem der er kommet af luftvejen,” siger Kirsten Munch.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.