Annonce:

Annonce:

Hjælpepakke til turismeerhverv vedtaget

Et bredt politisk flertal er tidligt onsdag morgen blevet enige om en sommer- og erhvervspakke på 1,65 milliarder kroner, melder nyhedsbureauer.

Pengene går blandt andet til turismeerhvervene, om end i betydeligt mindre målestok end de hjælpepakker, regeringen fremlagde sidste sommer.

I alt er der afsat 295 mio. kr. til turismesektoren, med særligt fokus omkring de større byer, oplyser Finansministeriet. Aftalepartierne har også afsat en ramme på 400 millioner til at understøtte udsatte brancher som messer, konferencer, hoteller og luftfart, i takt med at de generelle hjælpepakker ophører den 1. juli. Andre 330 mio. kr. er øremærket til fritids- og foreningslivet.

Indenrigsrejser begunstiges med 110 mio. kr., svarende til ca. halvdelen af de 205 mio. kr. regeringen oprindeligt havde foreslået. De resterende millioner i den samlede pakke er endnu ikke udmøntet. Det sker, ifølge aftaleteksten, først senere i maj, når partierne mødes igen.

Alligevel fastslår finansminister Nicolaj Wammen, at aftalen giver ”de mest trængte brancher en særlig hånd, så de kan komme bedst muligt tilbage”.

”Samtidig har vi et ekstra fokus på de mange børn og ældre, der har betalt en høj pris, mens samfundet har været lukket, og som vi nu giver mulighed for at få en god sommer med nye oplevelser,” siger finansministeren.

Aftalen er blevet indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.