Forskere kritiserer turismeorganisation for overturisme i København

Danske turismeforskere og lokale beboere kritiserer Københavns Kommune og turismeorganisationen Wonderfuld Copenhagen for ikke at reagerer tidligere på overturismen i den danske hovedstad.

København havde 10,7 millioner overnattende gæster i 2018, og 87 procent af dem besøgte indre by. Det har ført til overturisme i København, som er blevet et problem, mener flere turismeforskere. En af dem er Jane Widtfeldt Meged, turismeforsker ved Roskilde Universitet:

– Vi har haft overturisme i København i mange år, og det er et stigende problem, men det bliver ikke italesat, siger Jane Meged i et interview med Jyllands Posten.

For nyligt meddelte turismeorganisationen Wonderful Copenhagen, at de vil stoppe markedsføringen af Nyhavn og lokke turisterne til andre dele af København på grund af det store turismeboom, der har været. Men det, mener Jan Meged, er for sent.

Ifølge Jyllands Posten synes hun, at man også skal begrænse antallet af krydstogtskibe på bestemte dage, hvor der kommer for mange turister.

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (AL), ser dog ikke, at København skal reguleres yderligere:

– Jeg er generelt imod samfund, der lukker sig om sig selv, så det kommer jeg ikke til at arbejde for, siger hun.

Borgerne i København mener, at de mange turister ødelægger det lokale byliv og giver problemer med støj, øget trafik og affald, skriver Jyllands Posten.

Flere andre lande i Europa lider også af problemer med overturisme.

 

 

 

Kommentarer är stängda.