De Vestindiske Øer satser stort på den danske turisme

Efter to år med omfattende genopbygning af både infrastruktur og hoteller vender de tidligere Dansk Vestindiske Øer nu for første gang tilbage til Danmark efter de historiske efterårsstorme i 2017. Og budskabet er entydigt: De smukke øer med den store danske historie er igen klar til at tage imod danske turister.

Genopbygningsfasen på De Vestindiske Øer har for længst genåbnet for turismen, og det gælder nu også øernes fokus på Danmark, som igen er et marked, man satser stort på.

– Som turismesegment har danskerne altid haft en enorm betydning for Dansk Vestindien. Udover amerikanerne selv, så er Danmark det klart største marked i forhold til, hvor mange turister vi sender til øerne, lyder det fra Karin Gert Nielsen, der er Managing Director i repræsentationsbureauet Atlantic Link, og fortsætter:

– Når man dertil lægger, at vi bruger fleste penge og tilbringer flest nætter per turist, så siger det sig selv, at den danske turisme har en stor betydning for den lokale økonomi. Derfor vil vi uden tvivl se en øget vestindisk tilstedeværelse på det danske marked fremadrettet. Man er igen klar til at satse på den internationale turisme, og her kommer man ikke udenom, at Danmark er deres vigtigste marked.

Sammenligner man de totale besøgstal for 2019 med 2018, så giver det også grund til optimisme. I år har man indtil videre haft 464.928 overnattende gæster på de tre øer, og det er en stigning på næsten 50 procent sammenlignet med samme periode året før.

Derudover er flytrafikken til St. Thomas og St. Croix stort set er tilbage på samme niveau, som før orkanen og stormen, der ramte øerne i 2017.

– At man nu er kommet ud på den anden side efter stormene, kan vise sig at blive en styrke for turismen på St. Thomas, St. John og St. Croix. Udover at øerne er tilbage til deres smukke selv, med alt hvad det indebærer af lækre strande og dansk historie, så fornemmer man også, at genopbygningsfasen har medført en turismerenæssance i opførslen af nye hoteller og andre produkter, og på den lange bane tror jeg, at det vil gøre oplevelsen på de tre øer endnu bedre, end den var før stormene, afslutter Karin Gert Nielsen.

For at øge fokusset i Danmark deltager en delegation fra De Vestindiske Øer også til Rejsemesse for Kvalitetsrejser i Øksenhallen, København den 18. oktober.

Kommentarer är stängda.