Danmark er blandt verdens tryggeste rejsedestinationer

Sikkerhedsselskabet International SOS har lavet et “sikkerhedskort”, Der viser, hvor sikkert det er at rejse i lande over hele verden. De har opdelt sikkerheden i tre kategorier; medicinsk sikkerhed, rejsesikkerhed og trafiksikkerhed.

Danmark og de nordiske lande scorer højt på SOS sikkerhedskort, der viser verdens sikreste rejsedestinationer. Især når det gælder rejsesikkerhed, er Danmark, sammen med Finland, Norge, Island, Luxembourg, Schweiz og Slovenien, de eneste lande, der får topscoren “ubetydelig sikkerhedsrisiko”.

I den modsatte ende af skalaen er lande som Libyen, Somalia, Sydsudan, Yemen, dele af Mali, Syrien, Irak, Afghanistan og den østlige del af Ukraine.

Skærmbillede fra International SOS’ interaktive kort, der viser sikkerhedsrisikoen for lande i Europa. Landene med lysegrøn farve har fået den bedste score “ubetydelig sikkerhedsrisiko”. (Foto: International SOS)

Britiske Daily Mail skriver, at ifølge en ny Ipsos-undersøgelse forventer 47 procent af forretningsrejsende, at sikkerhedsrisikoen i hele verden vil stige i 2020.

– Truslerne, som møder organisationer og deres arbejdere, påvirker både etablerede og nye, voksende økonomier. Det er motiverende at se, at beslutningstagere bliver mere og mere opmærksomme på truslerne om epidemier og smitsomme sygdomme, siger Doug Quarry fra International SOS til den britiske avis.

Med hensyn til medicinsk sikkerhed og trafiksikkerhed er Norge og de andre nordiske lande topsikre. De eneste områder med høj medicinsk risiko i Europa er Kosovo, Georgien og Armenien. De største sundhedsrisici findes i lande som Nordkorea, Syrien, Irak, Venezuela og Afghanistan.

Lande, der har fået negativ score i trafiksikkerhed, inkluderer velkendte turistdestinationer som Thailand og store dele af Afrika.

Kommentarer är stängda.