BCD Travel om Brexit: Det har rejsende brug for at vide

Siden Storbritannien officielt forlod EU den 31. januar, har folk spurgt erhvervsrejsebureauet BCD Travel, hvad Brexit vil komme til at betyde, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. Derfor har BCD Travel nu forklaret, hvad (forretnings)rejsende kan forvente. 

I en 11-måneders overgangsperiode skal Storbritannien og EU forhandle og få de fremtidige forhold på plads. Flere problematikker afhænger af, om man bliver enige om en handelsaftale med EU. Uden en sådan kan vi befinde os i en situation med et såkaldt hårdt Brexit, hvor Storbritannien forlader både det indre marked og EU’s toldunion uden en aftale.

Grænsekontrol
Flytrafik mellem EU og Storbritannien fortsætter som hidtil og påvirkes ikke før udgangen af 2020. Men der er risiko for forsinkelser og uregelmæssigheder, især mellem Storbritannien og EU. I tilfælde af en hård Brexit vil grænsekontrollen i lufthavne og på Eurostar-togstationer sandsynligvis blive påvirket helt umiddelbart. Derfor råder de til, at rejsende fra alle lande sætter god tid af til immigration og sikkerhedskontrol.

Rejsedokumenter
EU-borgere har i øjeblikket brug for et gyldigt pas eller identitetskort (Id-kort) for at rejse til Storbritannien. I overgangsperioden forbliver Id-kortet et gyldigt dokument ved indrejse eller udrejse fra Storbritannien. Efter 2020 vil EU-borgere sandsynligvis ikke længere være i stand til at rejse til Storbritannien alene med et Id-kort og har brug for et gyldigt pas.

Sundhedsforsikring
Det europæiske sundhedsforsikringskort (EHIC) giver kun et NHS-hospital i Storbritannien mulighed for at hjælpe et EU-medlemsland til behandling af en af dets borgere, og vice versa. Det vil indimellem betyde, at du ikke behøver at benytte din rejseforsikring. I tilfælde af en hård Brexit er EHIC-kortet dog ikke længere gyldigt i Storbritannien.

Mobil roaming
Gratis mobil roaming, mens man er i Storbritannien, skulle fortsætte indtil udgangen af 2020. Individuelle telefonfirmaer beslutter, hvordan de skal håndtere dataafgifter efter Brexit. Det er muligt, at de vil nå en særskilt EU-aftale.

Hotelrater
I tilfælde af et Brexit uden forhandling med EU kan London komme til at opleve et fald i efterspørgslen, der lokke hotellerne til at sænke priserne. Men britiske hoteller er stærkt afhængige af arbejdskraft fra EU-lande, som muligvis bliver en mangelvare. En mangel på arbejdskraft vil øge hotellernes omkostningsniveau, og hoteller vil som følge heraf blive nødt til at beslutte, om de vil hæve satserne for at dække deres højere omkostninger eller sænke dem for at vinde mere forretning.

Kommentarer är stängda.