Annonce:

Annonce:

TUI Group falder 25 procent i 2019

Forbuddet mod Boeing 737 Max-flyene udfordrer rejsekoncernen TUI Group, der lider et markant fald i årsresultatet 2019. Alligevel formår de at rapportere en stigning i omsætning på 2,7 procent.

TUI Group rapporterede onsdag et årsresultat på 893 millioner euro. Det er et faldt på 25,6 procent i forhold til det samlede resultat på 1,183 milliarder euro sidste år. Forbuddet mod Boeing 737 Max-flyene gør, at rejseselskabet ikke kan rapportere et regnskab på højde med de foregående rekordår.

Dog kan koncernen glæde sig over en øget omsætning på 2,7 procent, så den nu lyder på 18,9 milliarder euro. En stærk forretning inden for hoteller, krydstogt og aktiviteter er medskyldig i, at virksomheden holder sig oven vande i et ellers udfordrende marked.

Alexander Huber, der er direktør for TUI i Norden, er stadig optimistisk om fremtiden.

– Vi er fortsat stærke i et udfordrende marked – og leverer på vores strategi og over for vores kunder. Vi ser en signifikant stigning i bookingtal for fremtiden, i særdeleshed for den nordlige region.

– Norden er vigtig for TUIs strategi – og jeg er glad for at kunne fortælle, at vores danske kunder aldrig har været gladere end i dag. Med signifikant flere tilbud og destinationer i vores portefølje, og en udvidelse af vores oplevelsesprogram, planlagt for 2020, er vi på en spændende rejse, som kun en global spiller kan levere på, siger Alexander Huber.

Var det ikke for forbuddet mod Boeing 737 Max, havde TUI formentlig overgået sidste års regnskab, skriver TUI Group i regnskabet.

TUI planlægger yderligere kapacitetsøgning på flere markeder som følge af Thomas Cooks konkurs.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.