Annonce:

Annonce:

Trodser Brexit – Stena Line milliardinvesterer i Storbritannien

Kort efter Storbritanniens udtræden fra EU er afgjort, er Stena Line nu i fuld gang med et investeringsprogram på flere milliarder svenske kroner.

Stena Line viser ikke frygt for Brexit, og rederiet har nu lanceret en offensiv investering på 5 mia. svenske kroner i nye skibe til vækst i England, rapporterer det svenske medie Dagens Industri. Det svarer til et beløb på ca. 3,5 milliarder danske kroner.

Derudover indsætter de tre 215 meter lange såkaldte RoPax-skibe, der har kapacitet til at håndtere passagerer og biler, lastbiler og anden rullende last, der sættes i trafik over den irske sø.

Årsregnskabet er endnu ikke klart, men sidste år satte den svenske rederivirksomhed en ny rekord. For første gang sejlede rederiet for over 14 mia. svenske kroner i omsætning. Resultat før skat beskrives som stærkt, men forventes at være stoppet lige under noteringen på 688 mio. SEK fra 2018.

Målet er at øge både omsætningen og overskuddet i 2020. Senest åbnede der en ny rute mellem Halmstad i Sverige og Grenå i Danmark. Ruten blev indviet af ministre fra begge lande. Ambitionen er at fordoble antallet af passagerer og fragt sammenlignet med den tidligere forbindelse Varberg-Grenå.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.