Transportminister forbyder rejser til Danmark fra røde virus-zoner

Som et led i de danske myndigheders indsats for at inddæmme og forebygge udbredelsen af Covid-19 har transportministeren besluttet at forbyde flyvninger til Danmark fra de områder, hvor alle rejser frarådes.

Det står klart, at udbredelsen af Covid-19 i Europa tager fart i et tempo, som er svært at følge med for mange landes myndigheder.

For at forhindre yderligere spredning i Danmark fra de såkaldte ”røde zoner” har transportministeren nu besluttet at forbyde flyvninger fra de hårdest ramte områder til Danmark.

– Vi har at gøre med en ekstraordinær situation, som regeringen følger meget tæt. Udbredelsen af Covid-19 og antallet af smittede har i nogle områder i Europa og verden nået et niveau, som er bekymrende. Derfor har jeg besluttet at forbyde flyvninger til Danmark fra de lande eller regioner, hvortil alle rejser frarådes, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Forbuddet trådte i kraft natten mellem den 10. og 11. marts og vil på nuværende tidspunkt omfatte dele af Iran, dele af Kina, dele af Sydkorea, dele af Østrig samt dele af Italien, skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Forbuddet gælder indtil videre i 14 dage men bliver forlænget, hvis der er behov for det. Transportministeriet følger udviklingen og vil udvide forbuddet til yderligere områder, såfremt de bliver identificeret som røde.

– Der er brug for, at vi som samfund tager vores ansvar alvorligt, og regeringen mener, at det er nødvendigt at indføre et flyveforbud nu, afslutter transportministeren.

Kommentarer är stängda.