Thomas Cook-konkurs koster Nets 750 millioner

Betalingsselskabet Nets, der står bag Dankortet og Betalingsservice, forventer at lide et stort tab på grund af Thomas Cook-konkursen i efteråret 2019.

Nets står til at tabe omkring 750 millioner kroner på konkursen i Thomas Cook. Det skriver Ritzau.

Tabet skyldes, at Nets’ tyske datterselskab Concardis, der blev købt i 2018, har mistet penge på Thomas Cooks forretning i Tyskland.

– Vi har som kortindløser siden honoreret berettigede indsigelser fra forbrugere, der stod til at lide et tab i forbindelse med konkursen.

– Det har givet os et tab fra konkursboet, der efter skat og provenu samlet set forventes at blive tættere på 100 millioner euro (750 mio. kr. red.) på tværs af koncernen, skriver Klaus Pedersen, der er finansdirektør i Nets, til Børsen.

Efter Thomas Cook begærede sig konkurs, meddelte Nets, at tabet kunne blive op til 1.5 milliarder kroner, men nu har de sænket forventningerne, da udgifterne til at dække forbrugernes tab er blev lavere end forventet. Derudover blev hele den skandinaviske del af Thomas Cook, herunder danske Spies, reddet.

Det samlede tab kan dog stadig nå at ændre sig, da processen med at behandle indsigelserne fra forbrugerne kan tage lang tid endnu.

Kommentarer är stängda.