Annonce:

Annonce:

Statsministeriet diskuterer hjælpepakker til virusramte brancher

Statsminister Mette Frederiksen (S) mødte mandag erhvervslivet og fagbevægelsen for at drøfte coronavirussens konsekvenser for påvirkede brancher.

Flyselskaber og lufthavne har færre passagerer, og flere hotelværelser står tomme efter udbruddet af coronavirussen. Dansk erhvervsliv mærker tydeligt påvirkningen af coronavirussen. Det har nu fået Statsministeriet med Mette Frederiksen i spidsen til at invitere organisationer fra erhvervslivet og fagbevægelsen til møder, hvor der blandt andet bliver diskuteret, hvordan man afbøder de økonomiske konsekvenser af virussen.

Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør hos Dansk Erhverv, mener, at der er et behov for hjælpepakker til brancherne. Det skriver Ritzau.

– Dele af erhvervslivet er allerede rigtig hårdt ramt. Det gælder især hoteller, restauration, fly, lufthavn, oplevelse, kultur og idrætsklubber, siger Brian Mikkelsen.

I fredags var Mette Frederiksen ude og anbefale, at arrangementer med over 1000 deltagere aflyses. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) fortalte lørdag, at regeringen er klar til at diskutere kompensation for arrangører, der er ramt af anbefalingen.

Dansk Industri foreslår at hjælpe virksomheder i de udfordrede brancher ved for eksempel at skubbe fristen for betaling af moms og skat i et par måneder.

– Det er ikke noget, der på den lange bane koster noget for staten. Men det gør underværker for især de små og mellemstore virksomheder, som er presset på likviditeten, siger direktør Kent Damsgaard.

Københavns Lufthavn er en af de virksomheder, der mærker markante ændringer af virusudbruddet. Lufthavnen oplyser, at hver tredje passager er forsvundet.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.