Annonce:

Annonce:

Ryanair får medhold: Skyscanner får fogedforbud ved tysk domstol

Det irske lavprisselskab har vundet en vigtig sejr, som forhindrer søgemaskine i at vise prisen på selskabets billetter.

Retten i den tyske by Hamburg har givet Ryanair foreløbigt medhold i et søgsmål mod søgemaskinen Skyscanner, der har fået forbud mod at vise priserne på Ryanair-billetter. Afgørelsen vil, ifølge Ryanair selv, blive retningsangivende for en række andre retssager, selskabet har anlagt mod såkaldte ”screenscraper” websites.

I sagen ved retten i Hamburg har Skyscanner fået forbud mod at vise priserne på Ryanair-billetter, fordi Skyscanner havde indbygget et skjult tillæg til sig selv, uden at vise det som en del af billetprisen. Desuden markedsførte Skyscanner en højere pris for indchecket bagage end Ryanair opkræver.

Ryanair anklager de såkaldte screenscraper websites for at fejlinformere kunderne om selskabets billetpriser, og for at undlade at give vigtige informationer om flyafgange, check-in tider mv., hvilket angiveligt har ført til, at passagerer bl.a. er kommet for sent til flyafgange.

I en kommentar til dommen siger en talsmand fra Ryanair, at man glæder sig over fogedforbuddet, men at man forventer at Skyscanner vil ”udfordre fogedforbuddet” i en nær fremtid.

Skyscanner har indtil videre ikke kommenteret afgørelsen fra retten i Hamburg.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.