Stort rejseselskab klimakompenserer alle rejser

Sunweb Group vil fremover klimakompensere alle deres rejser, og det vil ikke komme til at påvirke billetpriserne, lyder det fra selskabet.

Sunweb Group, der er en af Danmarks største rejseselskaber, vil fra i dag være klimaneutrale ved at CO2-kompensere alle deres rejser. Både flyvninger, busser, overførelser og indkvarteringer vil blive klimakompenseret. Det skriver selskabet i en pressemeddelelser og understreger, at priserne forbliver uændret.

– Vi vil konstant forbedre vores sociale, økonomiske og miljømæssige aftryk i alt, hvad vi gør. Det er derfor, vi tager ansvar for at minimere CO2-udledningerne i vores rejser, udtaler Deniz Jensen, der er direktør i Sunweb Group Scandinavia.

Rejseselskabet vil kompensere deres udledning ved at støtte projekter, der opvejer CO2-udledningen med samme mængde. Det indebærer for eksempel vindmølleparker i Indien, der forventer at reducerer CO2-udledningen i området med mere end 350.000 ton om året.

Men ifølge Henrik Gudmundsson, der er seniorkonsulent ved den grønne tænketank Concito, skal man tage rejseselskabernes tilbud om klimakompensationer med et gran salt:

– Man skal altid tage det med forbehold, når man taler om 100 procents klimakompensation, fordi der er altid usikkerhed i alle projekter af den art, siger han til nyhedsbureauet Ritzau og tilføjer:

– Når det er sagt, så er der også gode projekter derude, som er fornuftige at kompensere igennem, hvis man har besluttet sig for at flyve og rejse.

Han fortæller, at man skal kigge efter, om projekterne er verificeret med Gold Standard eller Verified Carbon Standard, som er certificeringer inden for bæredygtighed.

I slutningen af 2020 vil Sunweb Group meddele, hvor mange ton CO2 de har klimakompenseret for.

Kommentarer är stängda.