Annonce:

Annonce:

Direktør i DRF, Lars Thykier

Rundspørge: Tæt på hver 2. rejsebureaumedarbejder har mistet jobbet

Danmarks Rejsebureau Forening har i et rundspørge til 65 af i alt ca. 100 medlemmer taget temperaturen på mængden af opsigelser i rejsebureauerne. 44% af medarbejderne har mistet jobbet siden 1. februar, viser rundspørget. Ifølge DRF stopper udviklingen ikke her.

Rejsebranchen er en af de brancher, der har blødt allermest gennem COVID-19-krisen, vurderer DRF. I mere end syv måneder har omsætningen i de fleste bureauer været tæt på nul samtidig med, at krisen ikke ser ud til at slutte foreløbig.

Et rundspørge, brancheforeningen har gennemført blandt sine ca. 100 medlemmer, viser at 44% af medarbejderstaben pr. 1. februar i år i dag har forladt bureauerne. 65 rejsebureauer medvirkede i rundspørget.

Ifølge DRF-direktør Lars Thykier har den nye arbejdsfordelingsordning, som erstattede lønkompensationerne den 1. september, ikke været brugbare for de fleste rejsebureauer, fordi ordningen er for ufleksibel. ”Mange bureauer har ikke noget arbejde at fordele, og dem der har en smule omsætning, de har allerede skåret så meget ind til benet, at de resterende medarbejdere er højt specialiserede og derfor nødvendige for virksomheden”, forklarer Lars Thykier, direktør i DRF.

Han argumenterer i stedet for, at støtte til dækning af de tilbageværende medarbejderes løn skal gøres mulig muliggøres via ordningen for ”faste omkostninger”. Ikke mindst fordi omkring 75 procent af et rejsebureaus faste omkostninger er personalerelaterede omkostninger og dermed den klart største økonomiske byrde.

Lars Thykier understreger desuden vigtigheden af, at forslaget om indførelse af regionale rejsevejledninger omsider bliver gennemført. Gerne suppleret med en ordning, hvor branchen kan gennemføre rejser til ”orange lande” på den betingelse, at der indføres en obligatorisk Covid 19 test ved hjemkomsten til Danmark.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.