Annonce:

Annonce:

Øgede garantikrav presser blødende rejsebureauer

Samtidig med at rejsebureauerne kæmper for overlevelse på tiende måned, stort set uden omsætning, mødes mange af krav fra Rejsegarantifonden om øget garantistillelse.

De øgede garantikrav fra Rejsegarantifonden er, ifølge fondens direktør, Birgitte Fjeldhof, en konsekvens af, at rejsebureauernes egne tal i voksende omfang viser en skrantende økonomi; En konsekvens af de seneste 10 måneders Covid 19 krise i branchen. Men Fjeldhof understreger, at det er garantifondens opgave at sikre sig mod tab. Derfor beder fonden de bureauer, hvor regnskabstallene viser øget konkursrisiko, om at stille en forhøjet garanti.

Ifølge dagbladet Børsen kan kravene om forøget garantistillelse føre til en eskalering af konkurser blandt rejsebureauerne. Avisen har talt med flere bureau-ejere, som samstemmende bekræfter situationen.

“Det groteske er, at det nok ikke vil være den manglende omsætning, der tager livet af min forretning. Det er garantien” fortæller ejeren af rejsebureauet Ufo Travel Troup, Palle Højsholt. Han fortsætter: ”Hvordan skal vi små selskaber have råd til det, når der ingen drift er?”

Ufo Travel Group, der sælger rejser under i alt seks brands, har i alt garantistillelser til Rejsegarantifonden for omkring 10 mio. kr., og ifølge ejeren har fonden indtil videre øget garantikravet med 1 mio. kr. ekstra. ”Med truslen om at lukke os, hvis beløbet ikke falder” siger Palle Højsholt til Børsen.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.