Annonce:

Annonce:

Muligt folketingsflertal for regional rejsevejledning til Spanien

Radikal ordfører åbner for ændring, hvis den kan ske på basis af ”valide data”

Efter at Udenrigsministeriet torsdag i sidste uge opdaterede rejsevejledningen for Spanien, og sendte landet i ”Orange”, dvs. fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele landet, tegner der sig nu et muligt politisk flertal for at ændre principperne for, hvordan rejsevejledningerne skal udarbejdes. Det viser et rundspørge til de politiske partiers ordførere, som Ritzau har lavet.

Mens Socialdemokratiet bakker op om den gældende metode, hvor rejsevejledningerne laves for et helt land ad gangen, undtagen i Sverige, er partierne i Blå Blok tilhængere af, at rejsevejledninger, i hvert fald i tilfældet Spanien, godt kan opdeles i regioner. Eller i det mindste at regioner, hvor smittetrykket beviseligt er meget lavt, kan undtages fra den nationale rejsevejledning.

Og i rundspørget oplyser nu også den radikale ordfører, Martin Lidegaard, at hans parti er åben over for en regional opdeling. Forudsætningen er, siger Lidegaard, at det kan gøres forsvarligt og baseret på valide data.

Dermed står der i alt 94 mandater i Folketinget bag en ændring af principperne for, hvordan rejsevejledningen til Spanien skal udarbejdes, nemlig Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Det Konservative Folkeparti.

Ritzau-rundspørget til partiernes ordførere vedrører specifikt rejsevejledningen til Spanien. Netop denne rejsevejledning har været i fokus, fordi rejsebranchens organisationer i ugevis har argumenteret for en regionalt opdelt rejsevejledning til landet.

Men hidtil har regeringen afvist den regionale model, dels fordi det vil være for ”administrativt tungt”, og dels fordi der tilsyneladende er usikkerhed om, hvorvidt de spanske data for smittetryk er pålidelige. Således forklarer Socialdemokraternes udenrigsordfører, Annette Lind, til Ritzau: ”Lige nu findes der ikke en model for Europa, hvor det store datamateriale findes på regionalt niveau. Man ved ikke, præcis hvordan der bliver testet i de forskellige regioner, eller hvordan kvaliteten af testene er.”

Den ugentlige opdatering af EU-landenes aktuelle smittetryk indsamles af EU-agenturet European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC. Hverken ECDC eller de nationale sundhedsmyndigheder i Spanien offentliggør for øjeblikket det regionale smittetryk i landet.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.