Annonce:

Annonce:

Meningsmåling: Danskerne OK med klimaafgift på flyrejser

En ny meningsmåling fra Voxmeter indikerer, at et flertal af danskere er indstillet på en klimaafgift på flyrejser. Men vi tror ikke på at en afgift vil få os til at flyve mindre.

Klimaskat på flyrejser er en realitet i både Sverige og Tyskland, og nu viser en ny meningsmåling, at også et flertal af danskere gerne vil have en klimaafgift indført herhjemme.

55 pct. Af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de gerne vil have en afgift på niveau med dem, man ser i nabolandene, mens kun 13 pct. Ønsker en højere afgift. De svenske og tyske afgiftsnivauer ligger på ca. 50 kr. for en flyrejse i Europa, mens en billet til f.eks. Asien vil blive ca. 300 kr. dyrere.

Et forslag om en dansk klimaafgift, som SF for nyligt lancerede på Christiansborg, vil pålægge europæiske flyrejser en afgift på 60 kr., mellemlange rejser til f.eks. Tyrkiet vil stige med 200 kr. mens lange rejser vil blive 400 kr. dyrere. Forslaget bliver formelt fremlagt i Folketinget i dag, når tinget skal drøfte klimaminister Dan Jørgensens klimapolitiske redegørelse for 2019.

SF’s forslag er på forhånd blevet neutralt modtaget af flertallet bag den Socialdemokratiske regering, idet dog støttepartiet De Radikale har utrykt bekymring for, om den foreslåede størrelse af en klimaafgift reelt vil føre til en ændret forbrugeradfærd i form af færre solgte flybilletter.

Og det synspunkt synes at blive støttet af Voxmeter-undersøgelsen, hvor kun 12 pct. Af de adspurgte vurderer, at klimaafgifter i denne størrelsesorden il få dem til at flyve mindre.

Transportminister Benny Engelbrecht sagde sidste efterår, at regeringen på daværende tidspunkt ikke havde lagt sig fat på nogen konkret model for t nedbringe CO2-udslippet fra luftfarten i Danmark.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.