Annonce:

Annonce:

Dan Kjølhede Laursen, Gouda Rejseforsikring

Flere danskere rejser trods orange rejsevejledninger

På trods af Udenrigsministeriets rejsevejledninger, som fraråder alle ikke-nødvendige rejser til – stort set – hele verden – tager et stigende antal danskere afsted alligevel, også på ferierejser.

Gouda Rejseforsikring, som er blandt de få rejseforsikringsselskaber, der tilbyder en gyldig rejseforsikring til såkaldt ”orange” destinationer, bekræfter at et voksende antal danskere rejser ud i verden, på trods af advarslerne i rejsevejledningerne.

”Det er tusindvis der tager afsted hver måned. Hovedparten af dem, vi hører fra, er folk, der skal være af sted i længere tid. Måske har de hus i Tyrkiet eller Spanien. Eller de skal på studieophold eller arbejde i længere tid i et andet land”, siger direktør Dan Kjølhede Laursen fra Gouda Rejseforsikring.

Han suppleres i Politiken af rejseredaktør Jacob Gowland Jørgensen fra onlinemagasinet RejsRejsRejs, som tilføjer, at også en voksende gruppe af rent ferierejsende vælger at tage af sted: ” De, der stadigvæk rejser, er også dem, der har rejst en del fra starten af. Det ligger i deres livsstil og helt nede i dna’et at komme af sted. De siger ofte, at det bare skal kunne lade sig gøre” fortæller han til avisen.

Ifølge Københavns Lufthavn rejste ca. 155.000 passagerer til udlandet fra lufthavnen i oktober måned. Heraf var omkring en tredjedel erhvervsrejsende, mens de øvrige ca. 100.000 passagerer falder i kategorien ”leisure-rejsende”.

Hos Gouda understreger Dan Kjølhede Laursen, at selskabet ikke tilråder deres kunder at rejse på trods af gældende rejsevejledninger: ”Vi arbejder helt grundlæggende med det princip, at vi anbefaler kunderne, at de lytter til myndighedernes rejsevejledninger. Men hvis de alligevel vælger at rejse, dækker vores almindelige rejseforsikring. Vi skelner ikke mellem, om et land er gult, grønt eller orange”, siger han.

Goudas rejseforsikringer dækker dog ikke direkte evakuering, hvis f.eks. smittetrykket på en orange eller rød destination stiger, eller restriktionerne strammes under den rejsendes ophold.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.