Annonce:

Annonce:

Erhvervsrejser ændrer status i rejsevejledninger

Udenrigsministeriet betegner nu alle erhvervsrejser som ”nødvendige rejser”. Ændring trådte i kraft mandag morgen kl. 6.

Ændringen er et af flere initiativer, der har til formål at hjælpe dansk erhvervsliv under Corona-krisen, forklarer Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Konkret betyder den ændrede vurdering i rejsevejledningerne, at erhvervsrejser nu ikke længere frarådes generelt.

Samtidig med ændringen bliver der indført mulighed for, at erhvervsrejsende kan tage en såkaldt Corona-kviktest straks ved hjemkomst til Danmark. Hvis testen er negativ, kan den rejsende undgå selvisolation. Dog anbefales det fortsat at tage en ny test efter fire dage.

Udenrigsministeriet opsætter også en webbaseret hotline, hvor danske virksomheder indenfor 24 timer vil kunne få svar på konkrete spørgsmål om forholdene i bestemte lande, man påtænker at sende medarbejdere til.

Hos Dansk industri roses regeringsinitiativerne: ”De omfattende restriktioner både i Danmark og i resten af verden har sat en stopper for mange erhvervsrejser og gjort det svært at rejse ud og vinde nye ordrer hjem til Danmark. Men vi skal hele tiden afsøge nye muligheder for at holde vores samfund og arbejdspladserne i gang. Initiativet fra udenrigsministeren er absolut en god hjælp”, lyder det fra Michael Svane, der er branchedirektør i erhvervsorganisationen.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.