Annonce:

Annonce:

Dystre tal: Danskernes rejselyst i frit fald i august

Efter bookingmæssig fremgang i juni og juli måned dykkede salget af rejser markant i august. Samtidig spår YouGov-undersøgelse, at danskernes tro på en tilbagevenden til rejsemønstrene før Corona er kraftigt faldende.

Danske forbrugere er i vidt omfang holdt op med at købe ferierejser, og tilliden til at rejsemønstrene bliver ”normale” som før Corona-pandemien igen, er dalende. Det viser nye tal, baseret på en million Danske Bank-kunders brug af kort og MobilePay, samt en ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov.

I forhold til august 2019 er der booket 80% færre pakkerejser og flybilletter. Dermed er salget i praksis lige så lavt som under den værste periode i foråret, hvor regeringen satte ind med Corona-nedlukning af landet. Og i en YouGov-undersøgelse svarer 15% af de adspurgte på tværs af aldersfordeling, at de ikke regner med at deres rejsemønstre nogensinde bliver som før Corona.

”Det er bestemt ikke en god nyhed. Faldet i salget af rejser vidner om, at folk ikke har lyst til at planlægge ud i fremtiden. Flere siger, at de vil holde ferie i Danmark, også til næste år,” siger privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen, til Berlingske.

Ifølge YouGov-undersøgelsen er det især danskere over 65 år, der har mistet troen på, at de kommer ud at rejse igen i samme omfang som før Corona. Hen mod hver fjerde af de adspurgte svarer negativt på det spørgsmål. Til gengæld er den yngre generation mere optimistiske: Her regner flertallet stadig med, at de indenfor seks måneder kan vende tilbage til et ”før-Corona” rejsemønster.

Louise Aggerstrøm vurderer, at hvis der i efteråret vedblivende kommer et højere smittetryk og, som i dag, konstante ændringer i Udenrigsministeriets rejsevejledninger, vil det ramme salget af rejser også til sommerferien 2021. ”Årets første måneder er højsæson for køb af sommerferie, og hvis der er usikkerhed hen over efteråret, vil vi komme til at stå i en situation, hvor folk heller ikke til næste år vil holde sommerferie i udlandet” siger hun til avisen.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.