Annonce:

Annonce:

Direktør i DRF, Lars Thykier

DRF: Rejsebureauer kan ikke bestå ret meget længere

Med gårsdagens nye nedlukninger af lande i nye rejsevejledninger er fremtidsudsigterne for danske rejsebureauer nærmest håbløse, vurderer brancheforening, der beder om ”reel hjælp” til branchen nu.

Selvom det er henved tre måneder siden at Folketingets partier ivrigt diskuterede indførelsen af regionale rejsevejledninger, er der endnu ikke kommet nogen konkrete initiativer, og med gårsdagens nye rejsevejledninger er stort set hele det europæiske kontinent derfor igen blevet ”orange”; Kun Grækenland, det nordligste Tyskland og Norge er fortsat åbne for almindelige turistrejser.

Og særligt i forbindelse med salg af vinterens ferierejser havde mange rejsebureauer håbet på en regional åbning til De Kanariske Øer, hvor smittetallet er væsentligt lavere end i Spanien generelt. Men det sker ikke, lyder meldingen fra Udenrigsministeriet.

” Der er stadig intet sundhedsmæssigt belæg for at fastholde de meget restriktive rejsevejledninger, og jeg er særdeles trist over igen at se en helt ”orange” verden. Det kunne sagtens have set væsentligt bedre ud, hvis Udenrigsministeriet allerede nu havde udarbejdet de regionale rejsevejledninger, som vi har efterspurgt i flere måneder” siger DRF-direktør Lars Thykier i en pressemeddelelse.

Ifølge brancheorganisationen viser Udenrigsministeriets rejsevejledninger, at der fortsat er et stort behov for hjælp til de danske rejsebureauer. Den såkaldte arbejdsfordelingsordning er efter DRF’s vurdering ikke en reel hjælp til branchen, og DRF har derfor løbende arbejdet for at skabe politisk opbakning til, at der indføres en eller flere nye hjælpepakker til branchen.

”Vi er lukket næsten helt ned nu, og derfor må regeringen se på muligheden for at hjælpe branchen økonomisk. Denne gang skal det være en reel hjælp til en branche, der ikke kan bestå ret meget længere. Det vil sige at der ikke bare skal tilbydes flere statslån for at dække forbrugerens tab på aflyste rejser”, siger Lars Thykier.

Også forslaget, som senest blev bragt i spil af erhvervsorganisationen Dansk Industri i går om indførelsen af testcentre i danske hovedlufthavne, bakkes op af DRF. Lars Thykier siger, at Covid 19 tests ved afrejse og ankomst effektivt vil kunne opfylde politikernes ønske om t ”passe på danskere”, og samtidig gøre det muligt for hjemrejsende turister og forretningsrejsende at kunne bevæge sig ud i samfundet, uden at skulle tvinges i 14 dages karantæne efter hjemkomst.

“Vi er sikre på, at der relativt let kan etableres den fornødne testkapacitet til at håndtere alle indrejsende ved de danske grænser, og kan Testcenter Danmark ikke klare opgaven alene, så står flere dygtige private aktører klar til at aflaste eller supplere det eksisterende testberedskab”, lyder vurderingen fra DRF-direktøren.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.