Direktør i DRF, Lars Thykier

DRF: Rejsebureauer bliver kvalt af pengemangel

Brancheforening kommenterer anbefalinger fra ekspertudvalg. Manglende likviditet et altoverskyggende problem, udvalget ikke tager stilling til, vurderer foreningen.

Efter at et ekspertudvalg forleden afleverede sin rapport med anbefalinger af yderligere hjælp til rejsebranchen til erhvervsminister Simon Kollerup, vender brancheforeningen DRF nu tommelfingeren nedad i sin vurdering af udvalgets anbefalinger. De er utilstrækkelige, og meldingen fra DRF er klar: Rejsebureauerne er ved at blive kvalt af akut pengemangel, og den udfordring adresserer udvalgets anbefalinger slet ikke.

 

I en pressemeddelelse konstaterer DRF, at mere end 80% af danske rejsebureauer i en spørgeundersøgelse har oplyst, at der er brug for en yderligere hjælpepakke, der dækker perioden fra 11. maj til 31. august, for at overleve. Og 70% af de adspurgte bureauer vurderer, at uden yderligere hjælp vil sommeren med sikkerhed føre til afskedigelser.

 

”Der er flere problemstillinger i arbejdsgruppens rapport, som vi meget gerne så adresseret snarest”, siger foreningens direktør, Lars Thykier, og fortsætter:

”Vi er bestemt ikke enige med det flertal i arbejdsgruppen, der vurderer, at den nuværende låneordning på 1.5 mia. kr. er tilstrækkelig til at sikre rejsebranchens likviditetsproblemer. Flertallets anbefaling på dette punkt løser ganske enkelt ikke likviditetsproblemet.”

 

De politiske forhandlinger på Christiansborg, der skal føre til nye hjælpeinitiativer til branchen, starter i næste uge. Og planen er at et resultat skal foreligge inden ugens udgang. DRF har i dag fredag sendt et brev til samtlige partiers ordfører og Erhvervsministeriet, med en række forslag, der kan afhjælpe rejsebureauernes likviditetsproblemer.

 

Listen med forslag fra DRF omfatter blandt andet en mere effektiv sagsbehandling, så statsgaranterede lån kan udbetales hurtigere, omgående fordeling og udbetaling af den statsstøtte, der blev godkendt af EU og skulle dække aflyste rejser fra midten af marts til efter påsken, men som stadig ikke er udbetalt, og mulighed for en udvidelse af den statsgaranterede låneordning, så bureauerne kan låne til lønninger og vareindkøb af flybilletter og hotelophold.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA