Annonce:

Annonce:

DRF: Meningsløst at rejsevejledninger rammer transitpassagerer

Transit i lufthavne som er beliggende i EU-lande, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til, skal være tilladt, mener rejsebureauforening. I dag skal rejsebureauerne annullere og refundere en rejse, alene fordi kunden skifter fly i en lufthavn i et ”orange” land.

Danmarks Rejsebureauforening betegner det som en ”overreaktion” når rejsebureauerne i dag tvingestil at aflyse og refundere en rejse, kun fordi kunden undervejs til rejsemålet skal skifte fly i et land, der er på listen over destinationer, Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til.

”Mellemlandinger udgør ikke nogen større risiko for den rejsende, så længe man ikke skal ud af lufthavnen. Alle lufthavne i Danmark er underlagt nøjagtigt de samme EU-forordninger og direktiver som samtlige andre EU-lufthavne. Derfor er der de samme risici her som i enhver anden lufthavn i hele EU-området. Med andre ord må den sundheds- og sikkerhedsmæssige indsats i alle EU-lufthavne være den samme uanset hvor du er og uafhængig af det enkelte lands smittetal i øvrigt”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter: ”På den baggrund mener vi ikke, at den rejsende som udgangspunkt er berettiget til at afbestille en rejse gebyrfrit med henvisning til at transitlufthavnen er beliggende i et EU-land, der er ”orange”. Det er en trist overreaktion fra myndighederne når meldingen er, at transit omfattes af den orange fraråden. Vi kan også se på nogle af Pakkerejse-Ankenævnets tidligere udstedte retningslinjer under andre krisesituationer, at man i flere tilfælde har undtaget transit fra den gebyrfrie afbestillingsret”.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.