Annonce:

Annonce:

Direktør i DRF, Lars Thykier

DRF-direktør: Der er ikke sket en kæft

Danmarks Rejsebureau Forening kalder erhvervsministers tilgang til regionale rejsevejledninger for ”svag”. Der er ikke sket en kæft, konstaterer foreningens direktør.

Mens store dele af den danske rejsebranche i månedsvis har talt med store bogstaver om de økonomiske udfordringer som følge af Corona-krisen, har regering og Folketing stort set ”siddet på hænderne” og forsømt at følge op på egne løfter til branchen. Det er vurderingen fra direktøren i DRF, Lars Thykier.

Han påpeger blandt andet, at regeringen for snart to måneder siden lovede at undersøge mulighederne for at indføre regionale rejsevejledninger. ”Så det skal den” lyder hans konklusion. Men Thykier tror ikke længere på, hvad han selv oprindeligt havde forventet, nemlig at de regionale rejsevejledninger ville være klar omkring 1. november. ”Det tror jeg simpelthen ikke vi når med den tilgang, ministeren lægger for dagen” siger Lars Thykier.

Thykier henviser konkret til regeringsplanen om genåbningens fase IV, hvor man forpligter sig til at ”se på mulighederne for at regionalisere rejsevejledningerne”. Men Danmark har ikke tilsluttet sig en fælles EU-beslutning om en harmonisering af reglerne, fordi man ikke kan skride så effektivt ind, som hvis rejserestriktionerne er t rent nationalt anliggende. Og det er en forkert tilgang, siger Lars Thykier.

”Vi mangler 80 procent af vores omsætning i forhold til sidste år, så det står alt andet end godt til. Og det gælder kun for de rejsebureauer, der arrangerer rejser til Europa. De bureauer, der har rejser til USA eller Thailand, har simpelthen ikke noget salg. Så alt oversøisk er væk,” lyder det fra DRF-direktøren, som spår flere konkurser i branchen, hvis der ikke kommer et holdningsskift: ”Det vil uden tvivl betyde flere konkurser, hvis regeringen ikke snart laver regionale rejsevejledninger. Så hårdt kan man stille det op. Det er helt afgørende, at de her regler kommer”, vurderer han.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.