Annonce:

Annonce:

Direktør i DRF, Lars Thykier

DRF anklager regeringen for kovending: Fuldkommen tåbeligt

Lån, som erhvervsministeren oprindeligt havde stillet i udsigt ville blive eftergivet, skal alligevel tilbagebetales.

Den primære hjælpeform til rejsebureauerne har været statslån, som skal betales tilbage over en kort periode. Lånene blev bevilget, således at rejsebureauerne kunne tilbagebetale de tusindvis af forbrugere, der skulle have penge tilbage for deres aflyste og afbrudte rejser, da pandemien brød ud. Rejsebureauerne optog derfor lån for mange hundrede millioner kroner gennem Rejsegarantifonden. Og disse lån skulle selvfølgelig betales tilbage til staten, var den oprindelige plan.

Derfor vakte det stor glæde blandt rejsebureauerne, da både erhvervsminister Simon Kollerup og Rejsegarantifonden for knapt et år siden meddelte, at branchen kunne få en mindre del af lånene som støtte, i stedet for lån. Erhvervsministeren oplyste dengang, at denne mindre del ikke skulle tilbagebetales, og det har Rejsegarantifonden, der administrerer ordningen, selvfølgelig fortalt videre til rejsebureauerne.

”Rejsebureauerne har indrettet sig i tillid til, at de havde denne portion penge, der ikke skulle tilbagebetales. For nogle betød det helt enkelt, at de undgik at dreje nøglen om. Andre bureauer valgte at beholde deres medarbejdere i stedet for at fyre dem. Nu kræver myndighederne så et år efter, at nogle af pengene alligevel skal tilbagebetales. Det giver jo absolut ingen mening, og da slet ikke, når vi hører erhvervsministeren sige gang på gang, at han vil holde hånden under rejsebranchen”, siger Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

DRF mener at myndighederne med denne kovending tvinger rejsebureauerne ud i unødvendige lukninger eller konkurser, hvis ikke myndighederne dropper kravet om tilbagebetaling. Omsætningsnedgangen for de fleste rejsebureauer er kolossal, da der i nu et år ikke har været nogen indtjening. Derfor er der heller ingen penge at betale tilbage med. Desuden bør man allerede nu overveje en hel eller delvis gældseftergivelse for de lån, bureauerne har været nødt til at optage i Rejsegarantifonden for at kunne tilbagebetale kunderne deres penge. En stor del af rejsebureauerne kan ikke betale lånene tilbage til aftalt tid.

”Det er jo fuldkommen tåbeligt at lukke rejsebranchen så tæt på målstregen. Så vil al den modtagne støtte jo være spildt og forgæves. Det kan umuligt være i myndighedernes interesse”, siger Lars Thykier.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.