Coronavirus får danskernes rejselyst til at falde drastisk

Danskernes rejselyst er i frit fald og sammenlignes med rejsetendensen efter angrebet mod World Trade Center i New York i 2001.

Efter udbruddet af coronavirussen falder rejselysten hos danskernes. Det fortæller Lars Thykier, der er direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, i et interview til Ritzau. Han sammenligner det med tiden efter angrebet mod tvillingetårnene i New York i 2001.

– Hvis du ser på reaktionerne hos de rejsende, så er det det samme adfærdsmønster, vi ser nu, som efter 11. september 2001.

– Folk vælger simpelthen at blive hjemme, fordi de er usikre på situationen og tænker: “Okay, det her kan vi ikke lige gennemskue. Vi må hellere blive hjemme”, siger direktøren for brancheorganisationen.

Ifølge Lars Thykier er det både private og forretningsrejsende, der bliver hjemme på grund af virussen.

– De seneste seks til syv dage har vi registreret en tilbageholdenhed fra danskerne i forhold til at købe rejser, siger Lars Thykier.

Han ved endnu ikke, hvad det kan komme til at betyde for rejsebureauerne.

– Går vi tre til fire uger frem, så begynder vi at ramme påskeferien. Og så vil det være flere rejsearrangører, der rammes, end lige nu. Så det får konsekvenser, men det er svært lige nu at sige, hvor store de bliver, siger han.

Kommentarer är stängda.