Annonce:

Annonce:

Bravo-salg skete ikke til højestbydende

Da resterne af det konkursramte Bravo Tours blev solgt til en ejerkreds, som i grove træk er identisk med ejerkredsen i det konkursramte selskab, var der indløbet et højere købstilbud. Men det bedre bud indløb formelt efter kuratorernes frist.

Bravo Tours blev solgt ud af konkursboet til en ejerkreds, som i vidt omfang består af de oprindelige ejere, blandt andet direktør Peder Hornshøj og den islandske bank Arion.

Af en cirkulæreskrivelse fra kuratorerne i konkursboet fremgår det, at der var stor interesse for at købe Bravo Tours; Flere end 20 selskaber havde således vist interesse for at købe rejsearrangøren, og fem af selskaberne bød inden fristens udløb.

Et sjette selskab indsendte deres bud efter den formelle frist udløb, så selvom buddet angiveligt var ”væsentligt bedre” og dermed ville have sikret flere penge til kreditorerne i konkursboet, blev det ikke taget i betragtning; Bravo Tours blev solgt til Peder Hornshøj og den islandske bank.

Konkursen i Travelco Nordic resulterer, ifølge Børsens oplysninger, i et samlet tab for kreditorerne på 541 mio. kr. og bliver uden sammenligning det største nogensinde i rejsebranchen. Selve forløbet op til konkursen er blevet kritiseret, og Rejsegarantifonden har derfor bestilt en ekstern advokatundersøgelse, der skal afdække fondens rolle op til konkursen. Blandt andet hat det vakt undren, at Rejsegarantifonden ikke havde bedt Travelco Nordic om øget garantistillelse, selvom rejsearrangørens regnskabstal gennem længere tid dokumenterede en skrøbelig økonomi.

KOMMENTARER

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.