Regn oversvømmer Indonesiens hovedstad

Tusinder af huse og bygninger er oversvømmet, mens regnen fortsætter med at lamme Indonesiens hovedstad, Jakarta. Præsidentpaladset er også under vand.

En kraftig oversvømmelse startede søndag i Indonesiens hovedstad, Jakarta, på grund af kraftig regn. Floderne i Jakarta er steget med op til 1,5 meter, og både boligområder og shoppingområder er påvirket, siger en talsmand fra myndighederne.

Næsten 300 mennesker er blevet hjemløse, transport og trafikpropper er lammet, og vandmasserne har tvunget myndighederne til at lukke strømmen. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Mens vandpumper har hjulpet med at holde oversvømmelserne ved præsidentpaladset i skak, er statshospitalet Ciptio Mangunkusumo, som også er landets største, lagt under vand. Medicinske apparater og udstyr er beskadiget.

Næsten 10 millioner mennesker bor i Jakarta, hvor terrænet synker, fordi store mængder grundvand pumpes ud. Meteorologerne har advaret, at regnen fortsætter i de næste to uger.

Oversvømmelser og jordskred dræbte mindst 60 mennesker i Jakarta i januar. Flere hundredetusinder af måtte flytte, og lufthavnen blev lukket.

I løbet af weekenden blev ti spejdere fundet omkommet midt på øen Java, hvor hovedstaden ligger, på grund af regnen.

Kommentarer är stängda.