Venter 1,2 mio. krydstogtsturister til Danmark

2019 bliver et nyt rekordår for krydstogtsindustrien i Danmark, vurderer CruiseCopenhagen under turistorganisationen Wonderful Copenhagen.

Størstedelen af de mange turister går i land i København, men der er også markant fremgang krydstogtshavnene i Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne, der alle er en del af CruiseCopenhagen-netværket.

– Den danske krydstogtsucces bliver mere og mere forankret rundt i landet som en kilde til omsætning i havnene og forretning i byerne som følge af de internationale gæster. I år kan vi forvente en positiv samlet effekt af krydstogtturismen i form af en omsætning på ca. 1,6 mia. kr. og 2.200 fuldtidsjob. Med besøgstallet for 2019 sætter vi i år ny rekord for både omsætning og jobskabelse,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen.

I hovedstaden strækker krydstogtsæsonen sig i år over mere end 200 dage fra start april til sidst i oktober, herudover kommer der julekrydstogt i december.

Hovedstaden havde sidste år besøg af krydstogtgæster fra over 150 forskellige lande – lige fra Peru til Kenya og Sydkorea. Flertallet krydstogtgæsterne kommer dog fra Storbritannien, Tyskland og Nordamerika.
I år forventes 158 anløbende krydstogtsskibe, hvor gæsterne både begynder og slutter rundrejsen i København.

Kommentarer är stängda.