København vil udvikle landstrømsanlæg til Oslo-færgen

Det skal snart være slut med den store luftforurening, når Oslo-færgen ligger til i København. Nu vil København bygge et landstrømsanlæg til den populære færge.

Når færger som Oslo-færgen ligger ved kaj i Nordhavn, forurener de tændte dieselmotorer stadig, når de skal aflevere og hente passagerer. Men nu vil selskabet bag forureningen sørge for, at det får en ende. DFDS og havneselskabet Copenhagen Malmö Port er blevet enige om at bygge et landstrømsanlæg, der skal lade Oslo-færgen op med strøm, når den ligger til i København.

Det skriver DR.

Næste år skal byggeriet af landstrømsanlægget til Oslo-færgen gå i gang. Men det er ikke den eneste færge, der forurener i hovedstaden. Kåre Press-Kristensen, der er seniorrådgiver i Det økologiske Råd, mener derfor også, at man skal bygge anlæg til de store krydstogtskibe:

– Det er også nødvendigt at lave det ved krydstogtskibene. I særdeleshed inde ved Langelinie, hvor skibene ligger kun 60 meter fra beboelsesejendomme, og hvor folk bor med deres børn midt i en veldokumenteret massiv luftforurening, siger han.

Ifølge DR lagde 520 krydstogtskibe til i danske havne i 2018, hvor størstedelen lagde til i Københan. Også i Aarhus har politikerne, på et byrådsmøde, opfordret Aarhus Havn til at arbejde med landstrøm til krydstogtskibe.

Kommentarer är stängda.