Flere danske familier søger aktivferier i Sverige

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår i Sverige i 10 år, og igen i år er der tryk på besøgstallet fra Danmark, hvor aktive ferier hitter.

1,3 millioner danskere tog sidste år turen over Kattegat for at overnatte i Sverige. Det viser tal fra Visit Sweden. Det er det højeste antal inden for de seneste ti år, skriver Stena Line i en pressemeddelelse.

Hos rederiet er det særligt familieaktiviteter i det fri, der trækker danskerne til nabolandet:

– Vi oplever generel vækst på afgangene til Sverige, og vi kan se på webtrafikken, at rigtig mange orienterer sig mod børnedestinationer, natur og outdoor-områder. Alt, hvad der rimer på aktiv ferie, er lige nu i meget høj kurs hos vores danske passagerer, siger salgs- og marketingchef hos Stena Line, Gitte Krog.

Sidste år var danskerne de turister, der leverede den største procentvise stigning til den svenske turisme – Og meget tyder på, at tendensen fortsætter i 2019. I årets første fem måneder har sommerbookingerne på færgerejser til Sverige være 10 procent højere end på samme tidspunkt sidste år, viser Stena Lines tal.

Mulighed for kombineret ferie
Ifølge rejseekspert og tv-vært Anne-Vibeke Isaksen skyldes danskernes øgede interesse for Sverige blandt andet, at landet passer til en række af tidens store rejsetrends.

– Sverige giver mulighed for at kombinere det frie liv med aktiv ferie, daseferie, god mad og kulturelle oplevelser og ovenikøbet til gode priser. Jeg holder så umådeligt meget af vores kære naboland, og naturen gør noget ved en, der kan mærkes længe efter. Derfor er det yderst positivt, at der er vækst i både aktiv ferie og ferie tæt på naturen. Den gør os så godt, og er ofte ganske gratis, siger hun.

Skiområder bliver til sommerdestinationer
Danskerne har i flere år haft stor interesse for Pippi og resten af Astrid Lindgrens Verden, og 2019 er igen undtagelse. For Stena Line er pakkerejser med færgetransport og ophold i Astrid Lindgrens Verden steget med 9 procent i forhold til 2018.
Samtidig er flere af de svenske skiområder, som eksempelvis Idre Fjäll, på det seneste vundet frem som sommerdestinationer.

Ifølge Stena Line skyldes den store interesse for Sverige blandt andet den rekordlave svenske krone.

Kommentarer är stängda.