Bornholm får verdens største hurtigfærge

Molslinjen har afgivet ordre på verdens største hurtigfærge til Bornholm. Færgen kan rumme 1600 passagerer og op til 450 biler.

Bornholm har bestilt en helt ny hurtigfærge til at sejle mellem Rønne og Ystad. Den nye færge bliver bygget hos det australske Austal-værft, som også stod bag Molslinjens seneste hurtigfærge, Express 4, og Bornholms tidligere hurtigfærger, Leonora Christina og Villum Clausen. Færgen forventes at sejle på ruten i løbet af foråret 2022.

Ifølge Molslinjen bliver det den største hurtigfærge i verden i forhold til kapacitet til biler og passagerer. Der bliver hele to passagerdæk med plads til 1.600 passagerer, og vogndækket kan rumme op til 450 biler. Hermed øges færgekapaciteten med cirka 14 procent, hvilket løser nogle af de kapacitetsproblemer, Bornholm har oplevet den seneste højsæson.

– De lavere priser og en ekstra daglig frekvens har været en overvældende succes og har skabt en markant passagerfremgang det seneste år. Med en ny og større færge kan Bornholm bygge videre på den succes, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Den nye færge vil også have to t-foils stabilisatorer, som skal holde færgen mere stabil, når den sejler i store bølger. Molslinjen har flere gange betalt bøder til Transportministeriet, da de ikke kunne leve op til kravene, men den nye færge skal også gøre op med komfortproblemerne.

Staten og Molslinjen er blevet enige om at forlænge kontrakten på færgebetjeningen af Bornholm med to år, så den udløber i 2030.

Kommentarer är stängda.