Overvejer statslig overtagelse af Norwegian

Lavprisselskabet Norwegian kan være på vej ind i et norsk statsligt ejerskab som en redning fra en truende konkurs. Det fortæller flere norske medier.

Statslige opkøb af nyudstedte aktier kan være en vej til at pumpe penge i flyselskabet uden at det har karakter af direkte og ulovlig statsstøtte. Og ifølge norske medier er flere partier i det norske Storting parate til at diskutere en løsning, hvor Norwegians overlevelse sikres for statsmidler, for at sikre tusindvis af arbejdspladser.

Det gælder blandt andet Arbeiderpartiet, som er i opposition, men hvis transportordfører taler positivt om at redde Norwegian: ”Man skal være varsom med at spekulere om børsnoterede selskaber i offentligheden. Men jeg vil sige at luftfarten er vigtig på grund af arbejdspladserne og på grund af kritisk infrastruktur i Norge”.

Også hos regeringspartiet SV lyder der positive toner: ”Det er ikke SV’s primære politik at købe flyselskaber. Men vi vil vurdere ideen seriøst for at sikre arbejdspladser og vigtig infrastruktur” lyder det fra partiets transportpolitiske ordfører i Stortinget til det norske nyhedsbureau NTB.

Kommentarer är stängda.