Norwegian indstiller 85% af flyvningerne

7.300 medarbejdere hjemsendes

Mangel på kunder som følge af Corona-krisen får nu lavprisselskabet Norwegian til at skrue yderligere ned for aktivitetsniveauet, og indstille 85% af sine operationer i den kommende tid. Med virkning fra 25. marts vil selskabet således kun beflyve ganske få intra-skandinaviske ruter, og samtidig hjemsendes størstedelen af arbejdsstyrken, omkring 7.300 medarbejdere.

”Luftfarten står overfor en ekstraordinær krise, hvor også vi i Norwegian må sætte størstedelen af vores fly på jorden og hjemsende en stor andel af vores kolleger. Adskillige regeringer i Europa har allerede sagt, at de vil gøre, hvad de kan for at sikre, at deres flyselskaber kan fortsætte med at flyve, når samfundene vender tilbage til et normalt liv. Vi sætter pris på, at de norske myndigheder har udtalt, at de vil gøre det, der er nødvendigt for at sikre norsk luftfart, sådan at vigtig infrastruktur og titusindvis af arbejdspladser kan opretholdes” siger Norwegian koncernchef Jacob Schram i en pressemeddelelse.

Dermed indikerer koncernchefen, hvad også flere aktieanalytikere er citeret for; At Norwegians overlevelse kan afhænge af direkte statsstøtte fra den norske stat.

Kommentarer är stängda.